Innovatieve producten

Desgewenst op maat gemaakt

Snel geleverd

Franco geleverd vanaf €1.000,- *

Oprijplaten keuzehulp: Welke oprijplaten heb ik nodig?

6 september 2023

Aluminium Oprijplaten voor Professioneel Gebruik.

Oprijplaten keuzehulp

Als je werkzaam bent in de wegenbouw of het transport, weet je waarschijnlijk dat je niet zonder aluminium oprijplaten kunt. Jouw klus hangt af van jouw materieel en wil je toegang tot verschillende voertuigen en machines op verschillende terreinen en ondergronden, is jouw aanhanger met oprijplaten essentieel. Maar wanneer moet je kiezen voor extra brede oprijplaten, oprijplaten met extra grip, en opstaande randen? Laten we deze cruciale overwegingen eens nader bekijken. Hekman Products zet ze voor je op een rijtje met deze oprijplaten keuzehulp.

1. Extra Brede Oprijplaten:

Wanneer extra brede oprijplaten?

  • Groot Voertuigpark: Als je vaak te maken hebt met brede voertuigen, vrachtwagens, of zware apparatuur, zijn extra brede oprijplaten een slimme keuze. Ze bieden voldoende ruimte voor een veilige en stabiele doorgang.
  • Efficiëntie en Tijd: Extra breedte kan het in- en uitladen versnellen, waardoor je kostbare tijd bespaart bij de wegenbouw- of transportwerkzaamheden.

2. Oprijplaten met Extra Grip:

Wanneer oprijplaten met extra grip?

  • Veiligheid in Alle Weersomstandigheden: Als je oprijplaten voornamelijk buiten worden gebruikt, overweeg dan oprijplaten met extra grip. Ze zijn ontworpen om de grip te verbeteren, zelfs in slechte weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en ijs.
  • Gewichtsbelasting: Bij het verwerken van zware ladingen of voertuigen is het van vitaal belang dat je oprijplaten met extra grip hebt om uitglijden en ongelukken te voorkomen.

    Hekman verkoopt meerdere oprijplaten met extra grip. Supergrip, Supergrip staalversterkt en Heavy Duty varianten
Oprijplaten supergrip

3. Opstaande Randen:

Wanneer een opstaande rand?

  • Veiligheid van Materialen en Werknemers: In situaties waar extra veiligheid essentieel is, zoals bij het laden en lossen van zware bouwmaterialen of apparatuur, kunnen opstaande randen helpen om te voorkomen dat items van de oprijplaat glijden en de veiligheid van werknemers in gevaar komt.
  • Stabiliteit: Opstaande randen kunnen ook de stabiliteit vergroten, vooral bij het werken met ongelijke terreinen of bij het laden van voertuigen met veel gewicht.

    Hekman biedt verschillende varianten met opstaande rand: Type A, Type B met oplegtong en een inklapbare variant

Bij het kiezen van de juiste aluminium oprijplaten voor professioneel gebruik is het van groot belang om de specifieke behoeften van jouw werkzaamheden en de omstandigheden waarin je ze zult gebruiken in overweging te nemen. Overleg met een specialist in transport- en wegenbouwapparatuur om de juiste oprijplaten te selecteren die voldoen aan jouw unieke eisen en situatie.

Onthoud altijd dat veiligheid de hoogste prioriteit heeft bij het gebruik van oprijplaten in professionele toepassingen. Kies oprijplaten met de benodigde eigenschappen om de veiligheid van werknemers en de efficiëntie van jouw werkzaamheden te waarborgen. Heb je wat aan deze oprijplaten keuzehulp, of zijn er toch nog vragen? Voel je vrij om contact op te nemen.