Innovatieve producten

Desgewenst op maat gemaakt

Snel geleverd

Franco geleverd vanaf €1.000,- *

Kunststof of betonnen keerwanden?

22 juli 2022

Ga je voor beton of kunststof? Keerwanden of L-elementen helpen hoogteverschillen in je tuin of in een park te realiseren, en ook al is het resultaat overal hetzelfde, de keuze voor het te gebruiken materiaal is verschillend. Ga je voor hout, beton of kunststof?

We proberen je keuze hier wat eenvoudiger te maken:

Prijs

De prijzen voor een houten keerwand variëren onderling veel, voor ongeveer €60 zijn er houten keerwanden beschikbaar met een afmeting van 600mm x 1000mm.
Kies je voor beton, ben je voor een soortgelijke afmeting ongeveer €40 per element kwijt. Kunststof keerwanden zijn voor een soortgelijke prijs beschikbaar.

Gewicht

Hout: planken worden veelal los geleverd, en dienen bevestigd te worden.
Beton: Rond de 60 kg per element van 500x500x300mm
Kunststof: Vanaf 28kg per element van 550x500x500mm

Duurzaamheid:

Hout: Verschillend, met FSC keurmerk te verkrijgen tegen meerprijs, maar lang niet bij alle aanbieders inzichtelijk. Let bij aanschaf op of er een afdekzeil aan de binnenkant bevestigd kan worden om houtrot zoveel mogelijk te beperken.
Beton: Gaat decennialang mee, alleen bij beschadiging lastig te vervangen. Algenvorming en groene aanslag kan het aangezicht van de keerwanden wat verminderen.
Kunststof: Keerwanden zijn nagenoeg altijd van gerecycled kunststof gefabriceerd. Bovendien slijtvast en onderhoudsvrij.