Innovatieve producten

Desgewenst op maat gemaakt

Snel geleverd

Franco geleverd vanaf €1.000,- *

Kunststof schutting een bewuste keuze?

5 januari 2023

Er zijn verschillende redenen waarom kunststof schuttingen beter zijn dan houten schuttingen. Ten eerste zijn kunststof schuttingen veel onderhoudsvriendelijker dan houten schuttingen. Ze hoeven niet geschilderd te worden en rotte niet. Dit bespaart u tijd en geld op lange termijn. Bovendien zijn kunststof schuttingen veel duurzamer en kunnen ze langer meegaan. Ze zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden en verkleuren niet zo snel als hout.

Daarnaast zijn kunststof schuttingen ook beter voor het milieu. Ze worden gemaakt van gerecycled plastic, wat betekent dat er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn om ze te produceren. Bovendien zijn ze herbruikbaar, wat betekent dat ze aan het einde van hun levensduur opnieuw gebruikt kunnen worden in plaats van dat ze naar een stortplaats gaan.

Kunststof schuttingen zijn ook vaak goedkoper dan houten schuttingen. Ze zijn gemakkelijker en sneller te installeren, wat betekent dat u minder installatiekosten heeft. Bovendien zijn ze licht van gewicht, wat betekent dat ze gemakkelijker te vervoeren zijn en u dus minder transportkosten heeft.

Tot slot bieden kunststof schuttingen ook meer flexibiliteit in termen van ontwerp. Ze kunnen in allerlei verschillende kleuren en stijlen worden gemaakt, wat betekent dat u een schutting kunt kiezen die perfect bij uw tuin of huis past. Houten schuttingen zijn vaak beperkt tot een beperkt aantal stijlen en kleuren.

In samenvatting zijn kunststof schuttingen beter dan houten schuttingen omdat ze onderhoudsvriendelijker, duurzamer, beter voor het milieu, goedkoper en flexibeler zijn.