Innovatieve producten

Desgewenst op maat gemaakt

Snel geleverd

Franco geleverd vanaf €1.000,- *

Kabelbrug of slangenbrug? Hekman helpt je kiezen.

16 augustus 2023

In Nederland, waar technologie en connectiviteit hand in hand gaan, vormen kabels, draden en leidingen de levensader van moderne systemen. Het effectief beheren en beschermen van deze essentiële elementen is cruciaal voor een gestroomlijnde en veilige werkomgeving. Dit is waarom “slangenbruggen” en “kabelbruggen” zo belangrijk zijn. Maar wanneer ga je voor een kabelbrug en wanneer voor een slangenbrug?

Slangenbruggen: Optimalisatie voor Vloeistofstromen

Slangenbruggen zijn ontworpen met één specifiek doel voor ogen: het beschermen en beheren van leidingen en slangen die vloeistoffen, gassen of andere materialen transporteren. Deze bruggen bieden een geordende en veilige doorgang, terwijl ze de leidingen onbeschadigd hun gang kunnen laten gaan. Of het nu gaat om industriële installaties, medische faciliteiten, evenementlocaties of bouwplaatsen, slangenbruggen spelen een cruciale rol bij het minimaliseren van risico’s en het handhaven van een vlotte doorstroom van materialen.

Kabelbruggen: Een Structuur voor Elektrische kabels en leidingen.

Aan de andere kant zijn kabelbruggen een veelzijdige oplossing die kabels, draden en leidingen ondersteunen en beschermen. Ze komen in verschillende vormen en maten, zoals ladder- of trogbruggen, en dienen als een belangrijke ondersteunings voor bekabeling. In omgevingen waar talloze kabels en draden een al dan niet tijdelijk liggen, bieden kabelbruggen niet alleen bescherming, maar ook overzicht en biedt het de kans om goed door te blijven werken.

Kabelbrug

Toepassingen van Slangenbruggen en Kabelbruggen:

  1. Industriële Omgevingen: Slangenbruggen en kabelbruggen zijn onmisbaar in fabrieken en productie-installaties, waar ze beschermen tegen schade en een soepele materiaalstroom waarborgen. Belastbaar vermogen is daarin wel belangrijk, zodat zwaar materieel zoals heftrucks gewoon kunnen blijven rijden.
  2. Evenementlocaties: Of het nu gaat om concerten, beurzen of sportevenementen, slangenbruggen en kabelbruggen zorgen voor veiligheid en organisatie.
  3. Bouwplaatsen: Zware machines en voetgangers op bouwplaatsen vormen een uitdaging voor kabels en leidingen. Deze kabelbruggen verminderen het risico op schade.
  4. Commerciële Ruimtes: Kabelbruggen dragen bij aan een opgeruimde uitstraling van kantoren en winkels, terwijl slangenbruggen bescherming bieden in veeleisende omgevingen.
  5. Medische Faciliteiten: In ziekenhuizen en laboratoria, waar nauwkeurige apparatuur en leidingen van levensbelang zijn, bieden slangenbruggen een geordende en veilige oplossing.
  6. Outdoor Evenementen: Bij openluchtevenementen zoals festivals en markten, voorkomen zowel slangenbruggen als kabelbruggen schade aan bekabeling en leidingen.

Hekman Products: Dé Partner in Kabel- en Slangenbeheer

In de wereld van geavanceerde kabel- en slangoplossingen staat Hekman Products bekend als een toonaangevende speler. Met een assortiment dat zowel slangenbruggen als kabelbruggen omvat, begrijpt Hekman Products de unieke behoeften van diverse industrieën. Of het nu gaat om het geleiden van vloeistofstromen of het organiseren van een complex kabelnetwerk, Hekman Products biedt oplossingen die uitblinken in duurzaamheid en functionaliteit.

Tips voor Optimaal Gebruik: Slangenbruggen en Kabelbruggen

  1. Locatie en Plaatsing: Beide bruggen vereisen strategische plaatsing op locaties waar verkeer en voetgangers interactie hebben met kabels, draden of leidingen.
  2. Capaciteit en Onderhoud: Begrijp de capaciteit van de brug en onderhoud deze regelmatig om optimale prestaties te garanderen.
  3. Maatwerk: Kies het type brug dat het beste aansluit op de specifieke behoeften van je omgeving en industrie.

Kabelbrugg of Slangenbrugg of : Welke Past bij jou?

De keuze tussen slangenbruggen en kabelbruggen hangt af van je specifieke eisen. Slangenbruggen richten zich op het beheer van vloeistofstromen, terwijl kabelbruggen een breder scala aan toepassingen ondersteunen. Hekman Products biedt een uitgebreide selectie van beide soorten bruggen, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw behoeften. Bereik nieuwe hoogten in georganiseerd kabelbeheer met de hoogwaardige oplossingen van Hekman Products.